1 січня  2022 року  в Волноваському ЗЗСО І – ІІІ ступенів № 3 розпочали готувати їжу за новими правилами та рецептами.

Важливим є те, що з 1 січня в усіх українських школах  розпочали готувати їжу для дітей за новими правилами та рецептами. Як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, нове шкільне меню — це не лише про зменшення солі та цукру, це про пріоритети здоров’я дітей та про потенційно здорову націю. «Наші діти мало рухаються, вживають забагато цукру та солі. І як наслідок, вже у підлітковому віці мають  серцево-судинні захворювання та страждають на ожиріння», — зауважив очільник відомства.

З введенням нового меню у стравах, що готуються у закладі освіти, обмежується кількість солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження. Зменшена кількість соків. Знижені норми споживання хліба та картоплі. Водночас збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Зокрема, нові норми виключають з раціону ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.

 

У Міністерстві охорони здоров’я також відзначають, що зміни до системи харчування розроблялися з огляду на міжнародний досвід та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування. Враховуються також фізіологічні потреби дітей в основних харчових речовинах та енергії.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/305-2021-%D0%BF#Text